AGRESSIV BOLALAR BILAN KORREKSION ISHLARNI OLIB BORISHDA SAMARALI ISHLARNI TASHKIL ETISH - Boymurodova Xadicha Raxmatullayevna, (Ta'limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2025)
Ushbu maqolada bolalar orasida uchraydigan agressiv xulq-atvorning psixologik sabablari, shakllanish mexanizmlari hamda ularni tuzatishga yo‘naltirilgan samarali korrektsion ishlar yoritilgan. Agressiv bolalar bilan ishlashda individual yondashuv, emotsional muhitni yumshatish, o‘zini anglash va boshqarish ko‘nikmalarini rivojlantirish muhim omillar sifatida taqdim etiladi. Tadqiqotda korrektsion faoliyatning asosiy yo‘nalishlari — suhbat, rolli o‘yinlar, art-terapiya, relaksatsion mashqlar, hamkorlikka asoslangan guruh ishlarining samaradorligi ko‘rsatiladi. Maqola psixologlar, ijtimoiy pedagoglar hamda tarbiyachilar uchun amaliy tavsiyalarni o‘z ichiga oladi.