DENOV TUMANI DAVLAT ARXIVI ASOSIDA MUSTAQILLIK YILLARIDAGI OʻZGARISHLARNI OʻRGANISH - Abdullayev Afzalbek Otabek o'g'li (Ta'limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2025)
Ushbu maqola Denov tumani davlat arxivi materiallari asosida mustaqillik yillarida tuman hududida yuz bergan ijtimoiy, iqtisodiy va madaniy o‘zgarishlarni chuqur tahlil qiladi. Arxiv hujjatlari orqali mahalliy boshqaruv organlari faoliyati, iqtisodiyotni rivojlantirish, ijtimoiy himoya tizimining mustahkamlanishi hamda aholi farovonligini oshirishga qaratilgan chora-tadbirlar yoritiladi. Shuningdek, maqolada ayollarni ish bilan taʼminlash, sog‘liqni saqlash, ta’lim va madaniyat sohalaridagi o‘zgarishlar hamda xalqaro va mahalliy sharoitlar ta’siri o‘rganiladi. Tadqiqot mustaqillik davrida Denov tumanining rivojlanish jarayonini tarixiy manbalar asosida yanada aniqroq anglash imkonini beradi.