BIOTIBBIYOT MUHANDISLIGINING TARIXI. - Mahmudov Asadbek Vohidjon o’g’li (Ta'limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2025)
Biotibbiyot muhandisligi (biomedical engineering) – bu biologiya, tibbiyot va muhandislikning kombinatsiyasi bo'lib, tibbiy texnologiyalarni yaratish, rivojlantirish va qo'llashga qaratilgan fan va texnika sohasidir. Biotibbiyot muhandisligi, inson organizmining ishlashini va uning sog'lig'ini yaxshilashga yordam beradigan asbob-uskunalar, tizimlar va materiallar yaratishga qaratilgan. Biotibbiyot muhandislari inson va hayvonlar hayotining sifati va uzunligiga bevosita ta'sir ko'rsatadigan asboblarni ishlab chiqish uchun shifokorlar va sog'liqni saqlash xizmatlarini ko'rsatadigan boshqalar bilan yaqindan hamkorlik qiladilar.  Biotibbiyot muhandislari muammoni hal qilish yoki mavjud tibbiy mahsulot yoki tizimni yaxshilash uchun sog'liqni saqlash sohasidagi boshqa mutaxassislar bilan birgalikda guruhlarda ishlaydi. Sanoat juda xilma-xil bo'lgani uchun ularning qayerda va qanday ishlashi loyihaga bog'liq.