YOZMA NUTQ KO‘NIKMASI – MULOQOT MADANIYATINING ASOSIY UNSURI - Rajabova Feruza (Ta'limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2025)
Mazkur maqolada yozma nutq ko‘nikmasining muloqot madaniyatidagi o‘rni va ahamiyati yoritilgan. Yozma nutq nafaqat til, balki tafakkur, axloqiy-me’yoriy qadriyatlarning ifodasi sifatida talqin etiladi. Maqolada kuzatuv va tajriba metodlari asosida yozma nutq ko‘nikmasining rivojlanishi tahlil qilingan, o‘quvchilarning yozma muloqotdagi kamchiliklari aniqlanib, ularni bartaraf etishga qaratilgan uslubiy takliflar berilgan. Shuningdek, zamonaviy texnologiyalar, milliy adabiyot va kitobxonlik orqali yozma nutqni shakllantirishning samarali yo‘llari ko‘rsatib berilgan. Maqola umumta’lim maktablari o‘qituvchilari, metodistlar hamda til ta’limi bilan shug‘ullanuvchi tadqiqotchilar uchun foydali bo‘lishi mumkin.