O‘ZBEK TILIDA MA’NODOSH SO‘ZLAR VA ULARNING O‘QITILISHI - Tojiboyeva Shodiya Obitjon qizi (Ta'limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2025)
Ushbu  maqolada o‘zbek tilida ma’nodosh so‘zlar (sinonimlar) ning nazariy asoslari va o‘rta ta’lim maktablarida o‘qitish masalalari yoritilgan. Sinonimlarning ta’lim jarayonidagi o‘rni, darsliklarda aks etishi hamda metodik yondashuvlar tahlil qilingan. Maqolada yangi metodlar orqali mavzuni o‘rgatishga xizmat qiluvchi tavsiyalar berilgan.