OILADAGI NIZOLARNING KELIB CHIQISHIGA SABAB BOʻLUVCHI OMILLAR HAQIDA OLIMLARNING ILMIY VA PSIXOLOGIK QARASHLARI - Mengnarova Zilolxol Toshpulatovna; Xudoyorova Xolniso Xujamovna (Ta'limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2025)
Oilaviy  muloqot va oilaviy  munosabatlarda  murojaatning o’rniga e'tiborni qaratishdan  avval oila so’zining lug’aviy ma'nosini ikki noqardosh madaniyat vakillari izohlari yordamida  ko’rib chiqish o’rinlidir.  Oila  jamiyatning tayanchi,  uning  birinchi  va  birlamchi  yadrosi,  zarrasidir.  Ongli  oila  bo’lib  yashash dunyodagi barcha maxluqot va jonzotlar orasida faqat inson zotiga xosdir.