SHAXSNING XARAKTERINING TAVSIFI HAMDA PSIXOLOGIYADA OʻRGANILISHI - Abdiraimova Maxbuba Soatmuradovna (Ta'limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2025)
"Xarakter" so'zi yunoncha "muhr" degan ma'noni anglatadi. Psixologiyada bu tushuncha ulg'ayish davrida shakllanadigan va kelajakda shaxsning shaxsiy va ijtimoiy hayotida aniq namoyon bo'ladigan shaxsiy xususiyatlar majmuini anglatadi.