O‘QUVCHILARDA STRESS VA UNING FIKRLASH JARAYONLARIGA TA’SIRI - Xalmetova Aziza Xasanovna (Ta'limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2025)
Ushbu maqolada o‘quvchilarda stressning fikrlash jarayonlariga ta’siri o‘rganildi. Stressning o‘quvchilarning e’tiborini jamlash, ijodiy va tanqidiy fikrlash qobiliyatini pasaytirishi, shuningdek, qaror qabul qilish jarayonlariga salbiy ta’sir ko‘rsatishi tahlil qilindi. Maqolada stressni kamaytirish va o‘quvchilarning psixologik holatini yaxshilash orqali ularning fikrlash salohiyatini oshirish uchun tavsiyalar berilgan. Tadqiqot natijalari ta’lim jarayonida stressni boshqarish muhimligini ko‘rsatadi va ta’lim sohasida samarali psixologik yondashuvlarni ishlab chiqishga asos bo‘lishi mumkin.