O`QUVCHILARNING DIQQAT VA IDROKINI MUSTAHKAMLASHNING PSIXOLOGIK USULLARI - Niyozova Yulduz Saydullayevna (Ta'limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2025)
O`quvchilar uchun mavzu kengligini oshirish ,yodda chuqur eslab qolish psixologik jihatdan diqqat bilan bog`lanadi.Belgilangan vaqt davomida o`quvchi butun diqqatini mavzuga dars jarayoniga qaratishi ,birinchi o`rinda, o`qituvchi mahoratiga bog`liq hisoblanadi.