LINGVOKULTUROLOGIYADA FRAZEOLOGIZMLARNING ROLI VA AHAMIYATI - Gulshan Ergasheva (Ta'limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2025)
Ushbu maqola lingvokulturologiya va frazeologiya fanlarining shakllanishi, rivojlanishi hamda o‘zaro bog‘liqligi asosida olib borilgan tahlilga bag‘ishlangan. Nemis va o‘zbek tillaridagi ijobiy ma’nodagi frazeologizmlar misolida madaniy tafakkur, tarjima strategiyalari, va tilshunos olimlarning ilmiy qarashlari asosida muhim nazariy va amaliy masalalar yoritiladi.