MINTAQA IQTISODIYOTIDA INSON KAPITALINI IQTISODIY INNOVATSIYALAR ASOSIDA RIVOJLANTIRISH OMILLARI - G’ayrat Ubaydullayev Zuvaytovich (Ta'limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2025)
Ushbu maqolada mintaqa iqtisodiyotida inson kapitalini rivojlantirish jarayonida iqtisodiy innovatsiyalarning o‘rni va ahamiyati tahlil qilinadi. Inson kapitalining sifatli rivojlanishi – bu nafaqat ta’lim, sog‘liqni saqlash va mehnat bozoridagi ishtirokni yaxshilash, balki zamonaviy texnologiyalarni o‘zlashtirish orqali innovatsion muhitni shakllantirishdir. Maqolada innovatsion infratuzilmani rivojlantirish, raqamli texnologiyalarni joriy etish, hududiy kadrlar salohiyatini oshirish va raqobatbardosh mehnat kuchini tayyorlashning iqtisodiy samaradorlikka ta’siri tahlil qilinadi. Shuningdek, mintaqaviy rivojlanishning strategik yo‘nalishlari va inson kapitaliga sarmoya kiritishning uzoq muddatli ijtimoiy-iqtisodiy foydalari yoritilgan.