QASHQADARYO VILOYATI SHAROITIDA KARTOSHKA TURLI NAVLARINING OʻSISHI, BARG YUZASI HOSIL BO‘LISH XUSUSIYATLARI VA HOSILDORLIGI - Toshpulatova S. T; Ostonaqulov T. E (Ta'limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2025)
Maqolada kartoshka ertagi ekin sifatida oʻstirilganda tezpishar va oʻrtatezpishar navlari oʻsimligining oʻsishi, paykalda barg sathining shakllanishi hamda hosildorligi boʻyicha tadqiqot natijalari bayon etilgan. Eng yuqori barg sathi oʻsuv davri boshida (0,31-0,48 m2) oxirida esa (0,78-0,99 m2) Қувонч-16/56м, Gala, Binella, Sylvana, Evolution, Saviola, Ҳамкор-1150, Picasso, Боғизоғон, Lucinda navlarida kuzatildi. Eng yuqori tovar hosildorlik esa (27,7-34,9 t/ga) Gala, Баҳро-30, Arizona, Sylvana, Evolution, Saviola, Lazar, Labella, Manitu, Ranomi, Lucinda navlaridan olindi.