5-SHO‘BA: O‘ZBEK MILLATI VAKILLARINING QOZOQ OILALARIGA MOSLASHUVI JARAYONIDA MADANIY, IJTIMOIY VA PSIXOLOGIK OMILLARNING TA’SIRI - Yesenova Nursaule, (Ta'limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2025)
Ushbu maqolada o‘zbek millati vakillarining qozoq oilalariga moslashuv jarayoni chuqur tahlil qilinadi. Asosiy e’tibor madaniy, ijtimoiy va psixologik omillarga qaratilgan bo‘lib, bu omillar o‘zaro munosabatlarni va insonlar o‘rtasidagi aloqalarni qanday shakllantirishi ko‘rib chiqiladi. Maqolada, shuningdek, o‘zbek va qozoq madaniyatlari o‘rtasidagi o‘zaro ta’sir, ijtimoiy integratsiya jarayonlari va shaxsiy identitet muammolari tahlil etiladi. Natijada, mazkur voqealar ikki millat o‘rtasidagi hamkorlik va o‘zaro tushunishni rivojlantirishda muhim ahamiyatga ega ekanligi o‘rganiladi.