BOLALAR ADABIYOTI VA RAQAMLI MUHIT: ZAMONAVIY YONDASHUVLAR - Abdumo‘minova Odina Abdumalik qizi, (Ta'limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2025)
Ushbu maqolada bolalar adabiyotining raqamli muhitda qanday o‘zgarishlarga uchrayotgani, zamonaviy texnologiyalar bilan boyitilgan adabiy vositalarning bolalar dunyoqarashi va fikrlash qobiliyatiga qanday ta’sir ko‘rsatayotgani tahlil etiladi. Xususan, elektron kitoblar, audiokitoblar, mobil ilovalar, multimediyali platformalar, animatsion ertaklar va boshqa raqamli formatlarning imkoniyatlari, afzalliklari, kamchiliklari haqida fikr yuritiladi. Maqolada pedagogik yondashuvlar ham ko‘rib chiqilib, zamonaviy bolalar adabiyotini raqamli texnologiyalar asosida takomillashtirish bo‘yicha tavsiyalar beriladi.