ONA TILI DARSLARIDA SHEVAGA XOS SO‘ZLARNI O‘QITISH BO‘YICHA TAVSIYALAR - Rizoqulova Sevinch, (Ta'limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2025)
Ushbu maqolada ona tili darslarida shevaga xos so‘zlarni o‘qitishning uslubiy asoslari va amaliy tavsiyalari yoritilgan. Shevalarning o‘quvchilarning og‘zaki nutqini boyitishdagi, milliy tafakkur va madaniy xotirani shakllantirishdagi o‘rni tahlil qilingan. Shuningdek, dars jarayonida shevaga oid materiallardan samarali foydalanish, o‘quvchilarni faollikka undash va ijodiy topshiriqlar orqali ularning tilga qiziqishini oshirish yo‘llari ko‘rsatib berilgan. Maqola o‘qituvchilar uchun metodik qo‘llanma sifatida tavsiya etiladi.