PHP ORQALI MYSQL, MSSQL, POSTGRESQL, SQLITE BILAN ISHLASH - Murodjonova Lobaroy Ma’rufjon qizi; Mamatqodirov Mahammadali Mamatisakovich (Ta'limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2025)
Ushbu maqola PHP dasturlash tilida turli xil ma’lumotlar bazalari bilan ishlash usullarini o‘rgatishga bag‘ishlangan. Maqolada MySQL, MSSQL, PostgreSQL va SQLite ma’lumotlar bazalariga ulanish, ma’lumotlarni o‘qish, kiritish, yangilash va o‘chirish jarayonlari batafsil ko‘rib chiqiladi. Shuningdek, PDO (PHP Data Objects) texnologiyasi yordamida turli ma’lumotlar bazalari bilan universal ishlash imkoniyatlari tahlil etiladi. Maqola web dasturlash sohasida faoliyat yurituvchi dasturchilar va talabalar uchun mo‘ljallangan.