SHIELD DRAYVERDAN FOYDALANISH - Murodjonova Lobaroy Ma’rufjon qizi,; Ro‘zaliyev Sherzodjon Avazjonovich, (Ta'limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2025)
Ushbu maqolada robototexnikada keng qo‘llaniladigan shield drayverlar va ulardan foydalanish usullari tahlil qilingan. Shield drayverlarning asosiy turlari, ishlash printsiplari, afzalliklari va kamchiliklari batafsil yoritilgan. Arduino va Raspberry Pi platformalarida shield drayverlarni ulash, sozlash va dasturlash masalalari ko‘rib chiqilgan. Maqolada mobil robotlar, manipulyatorlar va boshqa robototexnik qurilmalarni loyihalashda shield drayverlarning amaliy qo‘llanilishi bo‘yicha tavsiyalar keltirilgan. Tadqiqot natijalariga ko‘ra, shield drayverlarning robototexnikada qo‘llanilishi qurilmalarning funksionalligini oshirish, boshqaruv tizimlarini soddalashtirishdagi ahamiyati ko‘rsatib berilgan.