OGʻZAKI NUTQNI RIVOJLANTIRISHNING NAZARIY VA AMALIY ASOSLARI - Saylaubayeva Bibigul Jenisbay qizi, (Ta'limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2025)
Ushbu maqolada ogʻzaki nutqning mazmuni va uning taʼlim jarayonidagi oʻrni, Oʻzbekiston va chet el tajribasida ogʻzaki nutqni rivojlantirish yondashuvlari hamda 6-sinf ona tili darsligi asosida ogʻzaki nutqni shakllantirishga qaratilgan topshiriqlar tahlil qilinadi. Maqola natijalariga koʻra, ogʻzaki nutqni rivojlantirishda kommunikativ va interaktiv metodlarning ahamiyati taʼkidlanadi