OMONIMLAR VA ULARNING MAKTAB DARSLIKLARIDAGI O‘RNI - Saydullayeva Bahora Fozil qizi, (Ta'limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2025)
Ushbu maqolada o‘zbek tilidagi omonimlarning lingvistik xususiyatlari va ularning darsliklarda qanday aks ettirilgani tahlil qilinadi.Bundan tashqari 5-sinf ona tili darsligi asosida omonimlar bilan bog‘liq mavzular, mashq va topshiriqlar o‘rganilib, ularning ta’limiy ahamiyati yoritiladi.Shuningdek, darsliklardagi yondashuvning afzallik va kamchiliklari ko‘rib chiqilib, omonimlarni o‘rgatish samaradorligini oshirish bo‘yicha takliflar beriladi.