MAKTAB DARSLIKLARIDA ARXEOLOGIK SO‘ZLARNI O‘QITISH - Abduqahhorova Husnora (Ta'limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2025)
Ushbu maqolada  arxeologik so‘zlarning o‘zbek tilidagi leksik-semantik xususiyatlari, ularning kelib chiqishi, boshqa tillardan o‘zlashuvi hamda ilmiy atama sifatida qo‘llanilish xususiyatlari tahlil qilinadi. Shuningdek, arxeologik terminlarning tarix, madaniyat va xalq og‘zaki ijodi bilan bog‘liqligi yoritiladi. Maqola davomida so‘zlarning fonetik va morfologik tahlillari berilib, arxeologik leksikaning o‘zbek tilidagi shakllanish jarayoni ko‘rib chiqiladi. Shuningdek, ularning tarjimada ishlatilishi, ilmiy-uslubiy talqini va tilshunoslikda tutgan o‘rni haqida fikr yuritiladi.