ONA TILI DARSLARIDA IJODIY METODLARNING O‘RNI - Karimova Nigora (Ta'limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2025)
Mazkur maqolada umumta’lim maktablarida ona tili fanini o‘qitishda o‘quvchilarning darsga bo‘lgan munosabatini shakllantirish, ularning ijodiy va tanqidiy fikrlash qobiliyatlarini rivojlantirishga xizmat qiluvchi metodik yondashuvlar tahlil qilinadi. 7-sinf ona tili darsligi asosidagi mashg‘ulotlar misolida o‘yinli metodlar, interfaol topshiriqlar, baholashning noan’anaviy shakllari, shuningdek fanlararo integratsiya elementlari yoritiladi. Tavsiya etilayotgan metodlar o‘quvchilarning til materialini ongli o‘zlashtirishiga, shaxsiy faolligini oshirish va kompetensiyalarini shakllantirishga xizmat qiladi.