ABDULLA ORIPOV POETIKASIDA TARIXIY SHAXSLAR OBRAZI - Ravshonbekova Gulmira (Ta'limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada mahoratli shoir Abdulla Oripov she’riyatidagi tarixiy shaxslar obrazi xususida so‘z boradi. Tarixiy siymolarni yoritishdagi ijodkor mahorati aniq misollar va namunalar yordamida ochib beriladi.