TAHLIL QILISHNING INTELLEKTUAL ALGORITMLARI - Yuldoshev Ozodxon Juraxonovich (Ta'limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2025)
Annotatsiya: Tahlil qilishning intellektual algoritmlari zamonaviy axborot texnologiyalari va sun’iy intellekt sohasidagi eng muhim yutuqlardan biri hisoblanadi. Ushbu algoritmlar murakkab ma’lumotlarni chuqur tahlil qilish, ularni tartibga solish va undan foydali natijalar chiqarish imkonini beradi. Intellektual algoritmlar inson aqliy faoliyatining asosiy xususiyatlarini, xususan, oʻrganish, bashorat qilish, qaror qabul qilish va muammolarni hal qilish kabi jarayonlarni taqlid qilishga qaratilgan. Bu algoritmlar yordamida ma’lumotlar orasidagi noaniq va murakkab bogʻlanishlarni aniqlash, yangi bilimlar hosil qilish va tizimlarni samarali boshqarish mumkin.