ONKOLOGIK KASALLIKLARNING ERTA DIAGNOSTIKASI VA BIOMARKERLAR ROLI - Norqulova Y.R.; Akramova Sh.R. (Ta'limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2025)
Annotatsiya: Onkologik kasalliklar global sog‘liqni saqlash tizimi oldida turgan dolzarb muammolardan biri hisoblanadi. Saratonni erta bosqichda aniqlash bemorning yashash muddatini uzaytirish va hayot sifatini saqlashda muhim rol o‘ynaydi. Ushbu maqolada onkologik biomarkerlar, ularning turlari, qo‘llanilish yo‘nalishlari va zamonaviy texnologiyalar asosida erta diagnostikaning ahamiyati yoritilgan.