KORRUPSIYAGA QARSHI KURASH-OLIY TA’LIM SIFATINI TUBDAN ISLOH QILISH SARI MUHIM QADAMDIR - Axmedova Dilnora Kobiljonovna (Ta'limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2025)
Annotatsiya: Mazkur maqolada oliy ta’lim tizimidagi korrupsiya holatlari, ularning salbiy oqibatlari va ta’lim sifatiga ta’siri atroflicha tahlil qilinadi.Korrupsiya oliy ta’limda adolatsizlik, tanish-bilishchilik, bilim darajasining pasayishi kabi muammolarni keltirib chiqaradi. Shuning uchun ta’lim muassasalarida halollik, oshkoralik, qonun ustuvorligini targ‘ib etish, korrupsiyaga qarshi madaniyatni shakllantirish dolzarb masalalardandir. Maqolada ushbu madaniyatni rivojlantirishning samarali yo‘llari, metodik asoslari va ta’sir mexanizmlari tahlil qilinadi hamda amaliy takliflar beriladi. Xususan, elektron boshqaruv tizimlari, mustaqil baholash mexanizmlari va xalqaro tajriba asosida korrupsiyaga qarshi kurashishning dolzarb jihatlari yoritiladi. Maqola oliy ta’lim sifatini oshirish yo‘lida korrupsiyaga qarshi kurashni muhim omil sifatida ko‘rsatadi va amaliy takliflar bilan boyitilgan.