OILAVIY TARBIYA VA MAKTABGACHA TA’LIM MUASSASALARINING SAMARALI HAMKORLIGI - Ahmatova Farangiz Xoshim qizi (Ta'limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2025)
Annotatsiya: Mazkur maqolada maktabgacha yoshdagi bolalarning to‘laqonli rivojlanishida oilaviy tarbiya va maktabgacha ta’lim muassasalari o‘rtasidagi hamkorlikning o‘rni yoritilgan. Tadqiqot davomida Toshkent shahri va Farg‘ona viloyatidagi bir nechta maktabgacha ta’lim muassasalarining tajribasi asosida ota-onalar va pedagoglar o‘rtasidagi o‘zaro aloqaning sifati, shakllari va samaradorligi tahlil qilingan. Olingan natijalar shuni ko‘rsatadiki, bolalarning ijtimoiy-emotsional va intellektual rivojiga erishishda oilaviy muhit bilan ta’lim muassasasi o‘rtasidagi uzviylik muhim ahamiyatga ega. Maqolada pedagogik va psixologik hamkorlik mexanizmlari, interaktiv yondashuvlar, individual rivojlanish xaritalari va raqamli aloqa vositalaridan foydalanishning samarali yo‘llari asoslab berilgan. Muallif oilaviy tarbiya va MTM hamkorligini shunchaki tashkiliy faoliyat emas, balki bola rivoji uchun strategik pedagogik resurs sifatida ko‘radi.