КОМБИНАЦИЯЛАШГАН ПЛЁНКА ТЎШАГИЧ ПУШТА ОЛГИЧИНИНГ ЭНЕРГЕТИК КЎРСАТКИЧЛАРИНИ АНИҚЛАШ - Нигматжонов Сардор Абдуманнобович, (Ta'limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2025)
Аннотация. Ушбу мақолада комбинациялашган плёнка тўшагич қурилмасининг асосий ишчи органларидан бири — пушта олгичнинг энергетик кўрсаткичлари таҳлил қилинган. Пичоқ ва қанот қисмлари томонидан юзага келадиган тортиш қаршиликлари назарий модел асосида аниқланган. Ҳисоблашлар турли ҳаракат тезликларида бажарилиб, оптимал параметрлар ва энергия тежаш имкониятлари кўрсатилган.