БИРИКТИРУВЧИ ТЎҚИМАНИНГ ДИФФЕРЕНЦИАЛЛАНМАГАН ДИСПЛАЗИЯСИ БЎЛГАН АЁЛЛАРДА ОМТ ПРОЛАПСИ: ЭРТА ТАШХИС ВА КОМПЛЕКС ЁНДАШУВ - Собирова Шаҳноза Қаххоровна (Ta'limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2025)
Аннотация: Ушбу тадқиқот бириктирувчи тўқиманинг дифференциалланмаган дисплазияси (БТДД) бўлган климактерик аёлларда кичик чаноқ аъзолари пролапсининг (ОМТ пролапси) эрта ташхисланиши ва даволашни такомиллаштириш масалаларига бағишланган. БТДД мавжудлиги фонда ОМТ органларининг тутиб турувчи тузилмалари заифлашади ва патологиянинг эрта намоён бўлишига сабаб бўлади. Тадқиқотда 60 нафар 45–65 ёшли БТДД аёл клиник ва инструментал усуллар ёрдамида текширилди. Олинган натижалар асосида эрта ташхис ва комплекс даволаш усулларининг самарадорлиги таҳлил қилинди. БТДД бўлган беморлар учун индивидуал ёндашувни жорий этиш ва профилактика чораларини такомиллаштириш тавсия этилди.