BLOKCHEYN TEXNOLOGIYASI VA UNING TA’LIM TIZIMIDAGI IMKONIYATLARI - Xasanova Mohichexra Farxod qizi (Ta'limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2025)
Annotatsiya: Bugungi raqamli asrda innovatsion texnologiyalar hayotimizning barcha sohalariga kirib kelmoqda. Ayniqsa, ta’lim tizimida yangi texnologiyalarning joriy qilinishi o‘quv jarayonining sifatini oshirish, ishonchliligini ta'minlash va shaffof muhit yaratishda muhim rol o‘ynamoqda. Ushbu maqolada blokcheyn texnologiyasining mazmun-mohiyati, uning asosiy tamoyillari hamda ta’lim sohasidagi qo‘llanish imkoniyatlari keng yoritilgan. Xususan, raqamli diplomlar, baholash tizimlari, kurslarni tasdiqlash va akademik yozuvlarni boshqarishda blokcheynning afzalliklari tahlil qilinadi.