ZAMONAVIY MOLIYAVIY TEXNOLOGIYALAR – SAMARALI INVESTITSION QARORLARINI QABUL QILISH VOSITASI SIFATIDA - Dilshodjon O‘rinov; Rahmonberdi Abduvohidov (Ta'limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2025)
Annotatsiya: Ushbu tezisda zamonaviy moliyaviy texnologiyalarning (fintech) investitsiya sohasidagi roli va ahamiyati o‘rganilib, raqamli texnologiyalar, sun’iy intellekt, blokcheyn, robot-maslahatchilar kabi fintech yechimlar investorlarning qaror qabul qilish jarayoniga qanday ta’sir qilayotgani yoritiladi hamda investitsion risklarrni kamaytirish, real vaqt rejimida ma’lumot olish, avtomatlashtirilgan tahlil imkoniyatlari ko’rib chiqiladi.