ENDOMETRIOZ VA BEPUSHTLIK: DIAGNOSTIKA VA DAVOLASHDA ZAMONAVIY YONDASHUVLAR - Ortiqova Munisa Yusufaliyevna (Ta'limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2025)
Annotatsiya: Endometrioz reproduktiv yoshdagi ayollar orasida keng tarqalgan surunkali kasallik bo‘lib, u bepushtlikka olib keluvchi asosiy sabablardan biridir. Mazkur maqolada endometrioz bilan bog‘liq bepushtlikning patogenez mexanizmlari, zamonaviy diagnostika usullari va davolashdagi innovatsion yondashuvlar ko‘rib chiqiladi. Hozirgi kunda medikamentoz va jarrohlik usullari, shuningdek, yordamchi reproduktiv texnologiyalar (ART) bepushtlikni bartaraf etishda samarali vosita hisoblanadi.