TABIIY GEOGRAFIYA KURSI DARSLIKLARI BILAN ISHLASHDA YANGI TA'LIM VOSITALARIDAN FOYDALANISH USULLARI MUAMOSINING TARIXIY PEDOGAGIK TAHLILI - Matnazarova Guliston Uktamovna, (Ta'limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2025)
Annotatsiya:  Tabiiy  geografiya  kursi  darsliklari  bilan  ishlashda  yangi  ta'lim vositalaridan  foydalanish  usullari  ta'lim  jarayonining  samaradorligini  oshirish, o‘quvchilarning  qiziqishini  uyg‘otish  va  bilimlarni  yanada  chuqurroq  o‘zlashtirish uchun  muhim  ahamiyatga  ega.  Zamonaviy  ta'lim  vositalari  darsliklarni  yanada interaktiv, vizual va amaliy jihatdan boyitishga yordam beradi. Bu esa o‘quvchilarda tabiiy  geografiya  faniga  nisbatan  mustahkam  qiziqish  uyg‘otadi  hamda  mavzularni yaxshiroq tushunishga xizmat qiladi.