AXBOROT TEXNOLOGIYALARI ELEKTR USKUNALARINING ELEKTROMAGNIT MOSLIGINI TA'MINLASHDA ELEKTR QURILMALARI YERGA ULASH TIZIMLARINI BAJARISHGA QO‘YILADIGAN MAXSUS TALABLAR - Hayitov Nasim To'lqin o'g'li (Ta'limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2025)
Annotatsiya:  Ushbu  maqolada  axborot  texnologiyalariga  oid  elektr uskunalarining elektromagnit mosligini ta'minlashda yerga ulash tizimlarining tutgan o‘rni  va  ularni  loyihalashda  qo‘yiladigan  maxsus  talablar  yoritib  beriladi. Elektromagnit shovqinlar, uzilishlar va yerga ulash xatoliklarining axborot tizimlariga ta’siri  tahlil  qilinadi  hamda  samarali  yerga  ulash  tizimlarini  tashkil  etish  bo‘yicha tavsiyalar beriladi.