SOYA NAVLARI URUG‘LARINING LABORATORIYA SHAROITIDAGI UNUVCHANLIGIGA BIOSTIMULYATORLAR QO‘LLASHNING TA’SIRI - Iminov Abduvali Abdumannobovich,; Bo‘riboyev Bekzod Yetmish o‘g‘li, (Ta'limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2025)
Annotatsiya.  Mazkur  ilmiy  maqolada  soyaning  “Nafis”  va  “Vilana”  navlari urug‘larining  laboratoriya  sharoitidagi  unish  quvvati  hamda  unuvchanligiga  turli biostimulyatorlarning  ta’siriga  oid  ma’lumotlar  keltirilgan.  Soya  navlari  urug‘lariga biostimulyatorlar bilan ishlov berilishi ularning unish quvvati va unuvchanligiga ijobiy ta’sir  ko‘rsatib,  “Yer  malhami”  biopreparati  va  “Fitovak”  biostimulyatori qo‘llanilganda unuvchanlik 98-100 foizni tashkil etib, nazorat variantiga nisbatan 3-4 foizga  yuqori  bo‘lishini  ta’minladi.  “Uz  gumin”  biostimulyatori  qo‘llanilganda  esa urug‘larning  laboratoriya  sharoitidagi  unuvchanligi  97-98  foizni  tashkil  etganligi aniqlandi.