MAMLAKATNING STRATEGIK RIVOJLANISH DASTURLARINI ISHLAB CHIQISH METODOLOGIYASINI TAKOMILLASHTIRISH (XALQARO TAJRIBALAR ASOSIDA, TAʼLIM SOHASI MISOLIDA) - Quronboyeva Mavluda Bahodirovna; Qurbonov Javlonbek Jo’rabekovich (Ta'limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2025)
Annotatsiya:  Ushbu  tezisda  mamlakatning  strategik  rivojlanish  dasturlarini ishlab chiqish metodologiyasini takomillashtirish masalasi xalqaro  tajribalar asosida tahlil  qilinadi.  Xususan,  taʼlim  sohasi  misolida  strategik  rejalashtirish,  indikatorlar tizimi  va  monitoring  mexanizmlari  o‘rganiladi.  AQSh,  Finlandiya,  Janubiy  Koreya kabi  rivojlangan  davlatlarning  tajribalari  tahlil  qilinib,  O‘zbekiston  sharoitiga  mos metodologik  takliflar  ishlab  chiqiladi.  Natijada,  strategik  rivojlanish  dasturlarini samarali rejalashtirish va boshqarishga qaratilgan yangi yondashuvlar taklif etiladi.