HAR BIR O‘QITUVCHI BILISHI KERAK BO‘LGAN ZAMONAVIY O‘QITISH USULLARI - Ismoilova Zaripa Abduqaxxarovna (Ta'limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada zamonaviy ta’lim tizimida muhim o‘rin tutadigan o‘qitish  usullari  yoritilgan.  Muallif  har  bir  o‘qituvchi  uchun  zarur  bo‘lgan,  ta’lim jarayonining samaradorligini oshiruvchi innovatsion metodlar — faol ta’lim usullari, muammoli  o‘qitish,  interaktiv  metodlar,  STEAM  yondashuvi,  raqamli texnologiyalarni  qo‘llash  kabi  metodlarga  alohida  e’tibor  qaratadi.  Maqola o‘qituvchilarga o‘z kasbiy mahoratini oshirish, o‘quvchilarning mustaqil fikrlashi va ijodkorligini  rivojlantirishda  foydali  bo‘lishi  mumkin.  Ushbu  tadqiqot  zamonaviy pedagogik  yondashuvlar  bilan  tanishishni  istagan  ta’lim  sohasi  vakillari  uchun qo‘llanma sifatida tavsiya etiladi.