МÜZIKTEN GELEN SES - G’ulomjonova Odinaxon (Ta'limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2025)
Bugün  sizinle  müzelerden  bahsetmek  istiyorum.  Müzeler  insanlık  tarihinin, kültürünün ve sanatının ayrılmaz bir parçasıdır. Geçmişi inceleme, kültürel mirasımızı koruma ve gelecek nesillere aktarma fırsatı verirler. Her müzenin kendine özgü bir hikayesi vardır ve her ekranda insanlığın ilginç, güzel ve bazen de zorlu tarihi yer alır. I. Müzelerin Tarihi Müzelerin  tarihi  binlerce  yıl  öncesine  dayanır.  Başlangıçta  müzeler  değerli eşyaların  ve  sanat  eserlerinin  saklandığı  yerler  olarak  ortaya  çıktı.  Mısır  ve  Yunan dönemlerinde  saraylarda  bulunan  büyük  koleksiyonlar  vardı.  Orta  Çağ'da  Hristiyan kiliseleri ve manastırları kendi kütüphanelerini oluşturdular.