БУЮК МУХАДДИС АЛ- ҲАКИМ АТ- ТЕРМИЗИЙ - Давранова Маликахон, (Ta'limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2025)
Буюк  мухаддис  Имом  ТермизийУнинг  тўлиқ  исми  Абу  Абдуллоҳ Муҳаммад  ибн  Али  ибн  ал-Ҳасан  ибн  Башир  ал-Ҳаким  ат-Термизий  бўлиб, таржимаи ҳолига оид маълумотлар ўрта аср араб муаллифларидан Тожуддин ас-Субкий,  ал-Хатиб  ал-Бағдодий,  Ибн  Ҳажар  ал-Асқалоний,  ас-Сулламий  ва бошқалар асарларида, шунингдек, унинг ўзининг қаламига мансуб «Бадъу шаъни Абу Абдуллоҳ» («Абу Абдуллоҳ ишининг бошланиши») номли автобиографик рисоласида келтирилган.