XALQARO MUZEYLAR KUNI - Uralova Muazzam, (Ta'limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2025)
Xalqaro muzeylar kuni har yili 18-mayda nishonlanadi. Ushbu kun muzeylarning ahamiyatini  oshirish  va  ularni  ijtimoiy,  madaniy  hamda  ta'lim  sohasidagi  rolini  tan olish  maqsadida  tashkil  etilgan.  1977-yilda  ICOM  (Xalqaro  Muzeylar  Kengashi) tomonidan yaratilib, ushbu kun butun dunyo bo'ylab turli xil tadbirlar va faoliyatlar bilan o'tkaziladi.