МУЗЕЙНИ ЁШЛАР ОЛДИДАГИ ВАЗИФАЛАРНИ - Г.Назарова, (Ta'limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2025)
Музейни ёшлар олдидаги  вазифалари: биринчидан, жамият ҳаети ва халқ турмушидаги энг муҳим тарихий воқеаларни, давлат ва ҳарбий арбобларнинг, халқ  қаҳрамонларининг  ҳаети  ва  фаолияти  билан  боғлик  бўлган  бинолар, иншоатлар,  эсдалик  жойларни  ўз  ўлкасига  боғла0б  ўрганишни,  иккинчидан, археология  едгорликлари:  кўҳна  шаҳарлар,  қўръонлар,  қалъалар,  қадимий манзилгоҳлар,  истеҳкомлар,  корхоналар,  каналлар,  йўлларнинг  қолдиқлари, қадимий  дафн  жойлар-мозоратларни,  тош  ҳайкаллар,  қоялардаги тасвирларни,қадимий  буюмларни  ўз  жойига  боғлаб  ўрганишни,  учинчидан, меъморчилик  обидалари  тарихий  марказлар,  кварталлар,  майдонлар,  кучалар, шаҳар ва бошқа аҳоли яшайдиган манзилларнинг қадимий тузилиши, қурилиши ва  қолдиқларини,  санъат  диний,  ҳарбий,  халқ  меъеморчилиги  иншоатларини, табиат  ландшафтларини  ўз  худудига  мослаб  ўрганишни,  т:ртинчидан,  санъат едгорликлари-  монументал,  тасвирий,  амалий-декоратив  ва  бошқа  турдаги санъат  асарларини,  бешинчидан,  едгорлик  ҳужжатлари-давлат  ҳокитият органлари  ва  давлат  бошқарув  органларининг  актлари,  бошқа  езма  ва  график ҳужжатлар,  кинофото  ҳужжатлар  ва  товуш  езувлари,  шунингдек,  қадимий  ва бошқа қулезмалар ҳамда архивлар, фильмлар ва мусиқа езувлар шу каби нозир материалларни излаб топиш, ўрганиш ва умумлаштириш вазифаларини қуяди.