МУЗЕЙЛАРГА ЭКСКУРСИЯ ҚИЛИШ - Д. Тўхтабоева, (Ta'limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2025)
Музейлар  аждодлардан  мерос  бўлган  бойликни  келажак  авлодга  етказиб берадиган илмий, маънавий-маърифий хазина. Йиллар давомида бойиб, тўлиб бораверадиган бу хазина фақатгина маданий қадриятлар намойишигина бўлиб қолмай, узоқ тарих саҳифаларидан сўзловчи бебаҳо китоб ҳамдир. Ҳар бир музей ўзининг йўналиши, экспонатлари билан ўзига хос. Хусусан, Наманган  вилояти  тарихи ва маданияти давлат музейи халқимизнинг мустақилликкача ҳамда ундан кейинги  давр  тарихини  қиёсий  жиҳатдан  томоша  қилиб  ҳаяжонга  тушасиз. Наманган    вилояти    тарихи  ва  маданияти  давлат  музейи  эса  ўзбек  халқининг бебаҳо ва бетакрор санъат асарларини ҳайрат  ҳамда  ҳавас ила томоша қилиб, қалбларимиз  ифтихор,  кўнгилларимиз  ғурур  туйғуларига  тўлиши шубҳасиз.Тасаввур қилиш ташриф буюрувчиларга ҳозир кузатган нарсаси билан олдин  кўрган  образларини  солиштиришга  имкон  беради,  ашё  ҳақида  аниқ маълумот олишига ёрдамлашади.