O'ZBEK SAN'ATINI DUNYOGA TANITGAN HAYKALTAROSHLIK SAN`ATI - To`ramirzaev R., (Ta'limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2025)
Bolaligida loydan, keyinchalik qum, plastilindan turli (kuchukcha, хо'tikcha va boshqa) shakllar yasab о'ynamagan bola bo'lmasa kerak. Ana shu bolalik ermaklari ayrim bolalarning kelajagini ham belgilab beradi. Katta bo'lgan sari bolaning ermagi orzu-  havasga,  keyinchalik  hayotining  mazmuniga  aylanadi.  Shu  tariqa  tasviriy san'atning  haykaltaroshlik  sohasi  shakllanib,  alohida  san'at  turiga  aylangan.  Usta Hamrobuvi  Rahimova  ana  shunday  yaratuvchilardandir.  U  yaratgan  hushpulaklar, mayda shakllar о'zbek mayda xaykaltaroshlik san'atining ajoyib namunalaridir. Ular dunyo bo'ylab tarqalib ketgan, turli muzeylar, shaxsiy to'plamlarda saqlanadi hamda о'zbek san'atini dunyoga ko'z- ko'z qilib turadi.