ИБРАТНИНГ ЖАДИДЧИЛИК ХАРАКАТИДАГИ ИШТИРОКИ - Ш.Ахмаджанова, (Ta'limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2025)
Буюк  маърифатпарвар,  йирик  тарихчи  олим,  тилшунос  ва  хассос  шоир Исҳоқхон Жунайдуллоҳхўжа ўғли Ибрат (1862-1937) Фарғона водийсида тутган ўрни, олиб борган фаолияти кўламининг кенглиги, яратган асарлари, ватан, халқ, миллат истиқболи учун фидойилиги сабабидан Туркистон жадидчилик ҳаракати тарихида М.Беҳбудий, М. Абдурашидхоновлар каби энг олдинги қаторда  турган  арбоблардан    бири.  У    жадид    намояндаси,  тарихчи  олим,    атоқли      шоир, тилшунос,  мақоланавис,  ношир,  таржимон,  хаттот,  жаҳонгашта  сайёҳ  ҳамда муаллимдир.