HAR BIR BEMOR OG'ZIDAGI INFEKSIYA MANBAI STAMATALOGNING JAMOAT SALOMATLIGIDAGI ROLI QAYTA QARALMOQDA - Allamurodova Baxtigul Boymurodovna,; Saidov Jasur Baxtiyorovich, (Ta'limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2025)
Annotatsiya: So‘nggi tadqiqotlar og‘iz bo‘shlig‘i sog‘lig‘i va umumiy organizm holati  o‘rtasidagi  bog‘liqlikni  ochib  bermoqda.  Stomatolog  faqat  tishni  davolovchi emas, balki infeksiyalarning tarqalish  yo‘llarini nazorat qiluvchi jamoat salomatligi himoyachisiga aylanishi kerak. Ushbu maqolada stomatologning funksiyasi kengayib borayotgan  sharoitda  qanday  o‘zgarayotgani,  infeksiya  manbaini  erta  aniqlash  va profilaktika qilishdagi o‘rni ilmiy asosda ko‘rib chiqiladi.