MILLIY TARBIYA ASOSIDA EKOLOGIK ONGNI SHAKLLANTIRISHNING ZAMONAVIY YONDASHUVLARI - Sadriddinova Zulfiya Mirzaliyevna (Ta'limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2025)
Annotatsiya:  Ushbu  maqolada  ekologik  tarbiya  va  milliy  tarbiya  tizimi o‘rtasidagi uzviy bog‘liqlik tahlil qilinadi. Ekologik  ongni shakllantirish jarayonida maktabgacha ta’limdan oliy ta’limgacha bo‘lgan barcha bosqichlarning o‘rni yoritiladi. Shuningdek, ekologik qadriyatlarning milliy axloqiy mezonlar, madaniy yondashuvlar va fuqarolik mas’uliyati bilan uyg‘un holda rivojlanishi muhim omil sifatida ko‘rsatib o‘tiladi.  Xalqaro  tajribalar,  davlat  dasturlari  va  metodik  tavsiyalar  asosida  ta’lim jarayoniga ekologik tarbiyani integratsiyalashning samarali  yo‘llari ko‘rib chiqiladi. Mazkur maqola ekologik muammolarni hal qilishda ta’lim-tarbiya tizimining strategik rolini ochib beradi.