BOSHLANG‘ICH SINF O‘QUVCHILARINING OG‘ZAKI NUTQINI RIVOJLANTIRISH - Sadriddinova Zulfiya Mirzaliyevna, (Ta'limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2025)
Ushbu  maqolada  boshlang‘ich  sinf  o‘quvchilarining  og‘zaki  va  yozma  nutqini rivojlantirishda darslarning, ayniqsa ona tili va o‘qish fanlarining ahamiyati yoritilgan. Nutqning  tafakkur  bilan  uzviy  bog‘liqligi,  uni  rivojlantirishdagi  mantiqiy  fikrlash, mustaqil mulohaza yuritish ko‘nikmalarini shakllantirish jarayoni izchil ko‘rsatilgan. Shuningdek,  o‘quvchilar  so‘z  boyligini  oshirish,  talaffuz,  sinonimlar  bilan  ishlash, matn  ustida  mulohaza  yuritish  orqali  og‘zaki  ifoda  madaniyatini  shakllantirishning amaliy  yo‘llari  tavsiflangan.  Maqolada  bolalarning  nutq  ko‘nikmalarini mustahkamlash,  ularni  sog‘lom,  fikrlovchi  va  barkamol  shaxs  etib  tarbiyalashga xizmat qiluvchi metodik tavsiyalar berilgan.