KOREYS TILIDAGI ASSIMILATSIYA JARAYONLARI VA TALAFFUZGA TA’SIRI - Eshpoʻlatova Sabrina Farxodovna, (Ta'limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2025)
Аnnоtаtsiуа: Ushbu maqolada koreys tilidagi assimilatsiya jarayonlari va ularning talaffuzga ta'siri o‘rganiladi. Assimilatsiya — bu til fonemalarining birining boshqasiga ta'sir qilishi, natijada talaffuzning o‘zgarishi jarayoni. Koreys tilida jarayonning qanday kechishi, fonetik qoidalar, o‘zaro ta'sirlar hamda o'zbek tili bilan taqqosiyasi aniqlanadi. Maqola, shuningdek, til o'rganishda integratsiya qilish va talaffuzning to'g'riligi uchun koreys fonemasini tushunishning muhimligini ta'kidlaydi. O'quvchi va til o'rganuvchilarga yordam beruvchi amaliy tavsiyalar ham keltiriladi.