ИМОМ МОТУРИДИЙНИНГ “КИТОБ АТ-ТАВҲИД” АСАРИНИНГ КАЛОМ ИЛМИДАГИ ЎРНИ - Зарифжон Ғуломов (Ta'limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2025)
Аннотация: Ушбу мақолада Имом Абул-Мансур ал-Мотуридий қаламига мансуб “Китоб ат-Тавҳид” асарининг калом илми доирасида тутган ўрни, унинг назарий ва методологик асослари, бошқа калом мактаблари билан муносабати ва илмий меросдаги ўрни таҳлил қилинади. Асар исломий ақидавий тафаккурнинг мантиқий асосларда шаклланишида тутган муҳим мавқеини ўзида акс эттиради.