YOSHGA XOS XUSUSIYATLAR ASOSIDA CHET TILINI O‘RGATISH YONDASHUVLARI - Jamolova Zebiniso (Ta'limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada chet tilini, xususan ingliz tilini o‘rgatishda o‘quvchilarning yoshiga xos psixologik va fiziologik xususiyatlarini hisobga olgan holda ta’lim metodlarini tanlashning dolzarbligi tahlil qilinadi. Tadqiqot natijalari asosida maktabgacha, boshlang‘ich va o‘rta sinf o‘quvchilariga mo‘ljallangan yondashuvlar tavsiya qilinadi. Metodik moslashuv orqali ta’lim jarayonining samaradorligi oshadi va o‘quvchilar chet tilini oson, qiziqarli va mustahkam o‘zlashtiradi.