OILADA PSIXOLOGIK MUVOZANAT: O‘ZARO MUNOSABATLAR VA FARZAND TARBIYASIGA TA’SIRI - Oripova Nigora Tursinboyevna,; Rahmatova Hayrixon, (Ta'limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2025)
Anotatsiya: Maqolada oiladagi psixologik muvozanat tushunchasi, uning o‘zaro munosabatlar va farzand tarbiyasiga ta’siri psixologik nuqtai nazardan tahlil qilinadi. O‘zaro hurmat, hissiy xavfsizlik, sog‘lom muloqot va shaxsiy chegaralarning mavjudligi oilaviy muvozanatning asosi sifatida ko‘riladi. Tadqiqotda muvozanatli oilaviy muhit bolalarda o‘ziga ishonch, emotsional barqarorlik va ijtimoiy moslashuvni shakllantirishga xizmat qilishi ko‘rsatilgan. Shuningdek, maqolada oilaviy kelishmovchiliklar, hissiy befarqlik va stressning bolalar ruhiyatiga salbiy ta’siri va uni oldini olish yo‘llari yoritilgan. Ushbu maqola psixologlar, tarbiyachilar, ota-onalar uchun muhim nazariy va amaliy ko‘rsatmalarni beradi.